Välj ett system som ger bra fuktisolering till bostaden

09 juli 2021 Cecilia Olsson

Som husägare finns det mycket man måste tänka på om man vill att huset ska vara en trygg och trevlig bostad. Det krävs en hel del underhåll för att allt material ska hålla sig starkt och för att det inte ska uppstå problem som sprider sig genom huset. Det finns synliga fel som är lättare att upptäcka och sedan finns det dolda fel som kan gömma sig i väggar eller i marken runt bostaden. Har man till exempel en källare så är det viktigt att se till så att den inte blir fuktskadad eftersom det kan vandra upp genom husets konstruktion och orsaka stora problem.

Ett effektivt system för att leda bort fukt

För att undvika en fuktig källare kan man använda sig av ett fuktisoleringssystem som man klär in grundmuren med. På https://e-plast.se/shop/andra-produkter/fuktisolering hittar man Tefond fuktisoleringssystem som säkrar effektiv och snabb avrinning av husets ytterväggar. Har man problem med en fuktig källare eller helt enkelt vill undvika det i framtiden så kan det vara klokt att gräva upp runt huset och installera detta fuktisoleringssystem.

Förutom att man skyddar husgrunden mot fukt så är Tefonds fuktisoleringssystem även motståndskraftigt mot kemikalier i jorden och diverse byggmaterial tack vare att det är gjort i polyetylenmaterial (HDPE). Det gör helt enkelt att kemikalier inte kan tränga in och försämra inomhusklimatet. Tefond-systemet hindrar dessutom rötter från träd och buskar runt huset från att tränga in i husgrunden, det starka plastmaterialet står emot även det. 

Extra isolering för varmare innerväggar

Tefonds fuktisoleringssystem består av plast med små knoppar som kan vändas in mot ytterväggen, då bildas det små luftfickor som ger extra isolering till byggnaden. Detta fuktisoleringssystem kan även användas på exempelvis torvtak eftersom plasten bildar ett skyddande membran mellan taket och växterna. Som kronan på verket så är Tefond-systemet dessutom väldigt enkelt att montera och är därmed ett bra alternativ om man vill skydda sin källare från fukt och samtidigt ge bättre isolering till väggarna. 

Fler nyheter