Ta chansen att resa till Nordafrika – upptäck Tunisien!

11 augusti 2019 Lily Hansen
Ta chansen att resa till Nordafrika – upptäck Tunisien!

Med en lagom lång flygresa kan du nå Tunisien, det nordligaste landet på Afrikas kontinent. Du har tillgång till Medelhavet samtidigt som du får njuta av den tunisiska kulturen som influerats från flera olika håll. Antalet turister som reser till det nordafrikanska landet verkar öka med åren. Populära resmål som Hammamet och Sousse inbjuder till sol, bad och historia. För en ressugen golfare kan en runda på någon av de vackra tunisiska golfbanorna vara lockande. För att få hjälp med att planera din resa kan du kontakta en researrangör som erbjuder resor till Tunisien.

 

Viktigt att tänka på innan resan

 

Tunisiens valuta är Tunisisk Dinar (TND), men det går inte att få tag den utanför landet eftersom den har in-och utförselförbud. Forex rekommenderar därför att du växlar till Euro innan din resa och sedan växlar i landet. Som svensk medborgare krävs inget visum, utan det viktigaste är ett helt pass som är giltigt sex månader efter hemkomst. Gällande vaccinationer finns det inga obligatoriska, men det rekommenderas att du ser över dina vaccinationer för Polio, Stelkramp och Difteri. Därtill är det också alltid bra att ha skydd mot Hepatit A och B. 

 

Den tunisiska matkulturen

När du väljer att åka på Tunisien resor får du uppleva mycket. Bara matkulturen kan vara en hel upplevelse i sig. Den tunisiska matkulturen har mycket gemensamt med den marockanska – kryddigt ska det vara! Många rätter innehåller mycket grönsaker och Couscous skulle kunna sägas vara landets huvudrätt. Till Couscousen serveras ofta lammkött. Något att ta i beaktning om du är födoämnesallergiker är att det kan vara svårt att göra dig förstådd, eftersom matallergier inte är särskilt vanliga. Researrangören Almena tipsar bland annat om att du kan bära med dig en översatt lapp på arabiska, alternativt franska allt för att din resa ska bli ett minne för livet!

Fler nyheter