single-image

Stubbfräsning – företag att anlita i Stockholm

Den delen av trädet som är under mark och precis ovan mark är också den delen som är mest kompakt. Har man någon gång försökt såga sig igenom en stubbe med handsåg inser man snabbt att det är som att såga genom en sten. Och att använda en yxa är inte mycket bättre.

 Det är inte heller ett bekymmer enbart på grund av densiteten i träet. Svårigheten kommer sig också av att man inte kan undvika att få jord på verktygen. Och jord gör arbetet segt samt verktygen snabbt slöa.

 

Rätt verktyg för uppdraget

De som arbetar med stubbfräsning i Stockholm har både kunskap och rätt verktyg för att snabbt och lätt kunna avlägsna även de största och besvärligaste stubbarna. Och det är verktyg som man som privatperson aldrig ser eller kan hyra för eget arbete.

Genom att attackera stubben uppifrån, istället för från sidan, så äter man sig nedåt. Det blir som att maskinen tar små tuggor av stubben. Tills det inte längre finns någon stubbe kvar att se från ovan mark. Kvar finns bara spån av trä.

 

 

Ett nytt användningsområde

När stubben är fräst och borta så blir det en massa träspån kvar. De är perfekta att använda på gångar eller som täckning i planteringar. Så inget behöver fraktas bort utan allt kan hitta ett nytt liv i trädgården istället. Eftersom spånen kommer vara lite böjda och ha luft mellan sig så innebär det också att det som var en stubbe av en viss storlek nu blir spån som är ungefär dubbelt i storlek. 

Har man fällt ett flertal träd så kanske man väljer att inte fräsa bort alla. En lite högre stubbe kan man med fördel använda som pall, bord eller till att dra upp klätterväxter i. Man kan även välja en kombination där man fräser bort delar av stubben. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.