single-image

Sova gott i en dubbelsäng

Dubbelsängar i storleken 180×200 är den vanligaste typen av säng hos par och även ensamboende. Är man ett par, vill man ofta sova tillsammans och tycker det är mysigt, men om man är ensamboende kan man tycka det är väldigt skönt att kunna sträcka ut sig hur man vill i en säng som är 180×200. Och många som bott ensamma en tid saknar tiden när de kunde sova ensamma i en stor säng, med ett litet rosa skimmer på sitt sätt. Hur man än väljer att bo och sova så finns det mängder av olika alternativ att välja på hos bland annat battrenatter.se.

 

Sänggavlar eller inte

Antingen man har resårbottnar eller skumgummimadrasser i storlek 180×200, eller två stycken 90×200, så vill de flesta få upp dem en bit från golvet. Det blir bättre fjädring i madrasser som kommer upp en bit, man kan städa under sängen och det är lättare att lägga sig och att kliva ur sängen. Hur man höjer upp sängen från golvet finns det olika lösningar på. Det finns hela sängramar som har både ben och varsin gavel vid huvud och fötter. Man kan också sätta enbart ben på madrasserna och antingen nöja sig där eller sätta en sänggavel endast vid huvudänden. Det finns även lösningar där man byggt om kökssoffor eller liknande, och det finns helt enkelt ingen regel, utan det är upp till tycke och smak.

Huvud, axlar, knä och tå

När man ska välja säng kan man välja en gavel eller ben för skönhets skull, men själva madrassen ska man välja med huvudet. Man ska sova hela nätterna och många år på sin madrass, och därför är det oerhört viktigt att det är en madrass som gör att man vaknar och mår bättre, istället för att madrassen framkallar sömnbrist och värk i rygg, nacke, axlar eller ben.