Skinande ytor med polermedel

22 juni 2021 Lily Hansen

Vad är egentligen ett polermedel? Tänker du på ett sandpapper så kan du ha rätt. Men tänker på du en mild kräm som du använder i ansiktet så kan du också ha rätt. Ett polermedel används för att skapa skinande ytor på metall och en del andra material. Polermedlet förstärker poleringen genom att ta bort sådant som gör ytan ojämn. Eller genom att lägga sig som en yta på det som poleras, vilket skyddar ytan mot smuts och skador.

Det viktiga när du ska polera är att du vet vad du vill få ut av poleringen. Vill du få en yta som nästan slipas, en yta som blir mer hållbar eller en yta som skiner i solen? Du kanske vill få alla tre funktionerna i ett och samma polermedel? Är du ovan vid polering så kan det kännas skönt att ha någon att fråga om råd. Särskilt viktigt är det om det du ska polera håller ett högt värde, som om det är din nya bil till exempel.  

 

 

Olika produkter eller allt i ett

Inom området polering och medel för polering finns det så pass många produkter att du lätt kan känna dig lite vilsen. Och det kan ske även om du får råd av någon kunnig som kan produkterna. Då kan ett råd vara att välja produkt efter hur van du är på att polera och vilket värde det är i det som du ska polera. Var även mycket noga med att följa alla instruktioner som du får via återförsäljaren och enligt anvisningar på förpackningen.

Det enda du nu behöver besluta är ifall du ska använda dig av en polermaskin eller om du ska använda handkraft. Är det en stor yta du ska polera, och du vill kunna lyfta ditt vattenglas dagen efter, så är det absolut en ordentlig polermaskin du ska satsa på. 

Fler nyheter