Skidshop som erbjuder funktionella skidkläder i stora storlekar

28 november 2021 Cecilia Olsson

editorial

När man ska iväg på skidsemester så kan det vara klokt att se till så att man har bra utrustning som kan göra resan extra lyckad. Till exempel kan rätt sorts skidor göra att man får ut mer av sin åkning och det utvecklas hela tiden nya modeller som kan göra just det. Till exempel så är dagens nybörjarskidor betydligt enklare att lära sig på jämfört med ett par hårda och otympliga skidor från förra århundradet. Det samma gäller för den som åker mer avancerat då nyare modeller bland annat tillåter mer kraft i svängar och högre hastighet för den som gillar det. 

Bra kläder är avgörande för komforten

Det är dock inte bara den hårda utrustningen såsom skidor, stavar och pjäxor som är avgörande, även plaggen man använder kan ha stor inverkan på hur behaglig en dag i backen blir. Det gäller att anpassa kläder efter väder för att man ska kunna hålla värmen hela dagen, utan att bli allt för varm och svettig.

image

En bra grund är ofta ett bra underställ, ett par funktionella skidstrumpor, handskar som passar vädret (oftast tjocka med liners under om det är mitt i vintern och tunna om det är sent på våren), mössa om man inte bär hjälm samt vind- och vattentäta byxor och jacka. 

Skidkläder för den som behöver större storlekar

Är man i behov av stora storlekar så är det dessvärre inte alltid jättelätt att hitta bra skidkläder. Då är det tur att man kan vända sig till Skidresor, de har ett sortiment som bland annat består av skidkläder och vinterkläder i storlekarna 2XL, 3XL, 4XL ända upp till 7XL. De stora storlekarna hittar man både när det gäller innersta och yttersta lagret i form av underställ, skidtröjor, skidjackor och skidbyxor. Kläderna är designade för ett aktivt friluftsliv med en behaglig passform och stor rörelsefrihet.

www.skidresor.com/skidshop/skidklaeder-stora-storlekar/ hittar man hela sortimentet. 

Fler nyheter