single-image

Sexleksaker för varierad njutning

Sexleksaker kan användas på många sätt; ensam, när en partner tittar på eller tillsammans med en partner där den ena använder leksaken på den andra. Det som är väldigt viktigt att tänka på när man använder en sexleksak på någon annan är att vara försiktig, kommunicera med varandra och sluta om partnern säger ifrån. Sexleksaker kan komma i olika utföranden för olika användningsområden. Några exempel på sexleksaker är vibratorer, fjädrar, dildos, selar, buttplugs, penis ringar och anal pärlor. 

Innan man använder en sexleksak så är det bra att göra en snabb kontroll av den för att se om man kan hitta några fel. Det kan exempelvis vara grova sömmar, revor eller sprickor. Ser allt okej ut är det bara att sätta igång. Att använda glidmedel kan ge extra njutning, vare sig man ska föra in exempelvis en dildo eller bara använda en vibrator ytligt. Vissa glidmedel passar bättre till vissa material än vad andra gör, kolla upp vilket glidmedel som passar bäst till din leksak för att maximera njutningen och säkerställa hållbarheten på produkten. Till exempel bör man undvika att använda silikon glidmedel till silikon leksaker eftersom det sakta bryter ner silikonet. Oljebaserade glidmedel bryter ner latex kondomer, vilket ökar risken för att drabbas av sexuellt överförbara sjukdomar och/eller oönskade graviditeter. Man kan även vara känslig mot vissa glidmedel, exempelvis så kan smaksatt glidmedel orsaka svampinfektioner hos vissa kvinnor på grund av att sockret i produkten kan störa pH-balansen i underlivet. 

Man ska aldrig föra in en sexleksak i munnen eller slidan efter att den har använts i anus utan kondom. Efter att en sexleksak varit i anus bör man alltid rengöra den ordentligt innan man för in den någon annanstans eftersom man annars riskerar att sprida bakterier och virus som kan orsaka infektioner i urinvägar (gäller kvinnor) eller tarmar.

Läs mer tips och hitta inspiration samt spännande sexleksaker på Lovebuddy.se