single-image

Ridläger, det bästa som finns

Att få tillbringa några dagar eller kanske en hel vecka med sin favorithäst och sina stallkompisar är något som många drömmer om, både stora och små. För att drömmen ska överensstämma så mycket som möjligt med verkligheten så är det viktigt att man ser över vad som ingår i äventyret. Det kan vara lite olika på olika ridskolor. Är det viktigt att ha egen häst eller är det ok att dela med en kompis? Önskar man många rid- och teorilektioner eller är det skogsritterna och de sköna galopperna i vattenbrynet som hägrar? Det är frågor som är bra att se över innan det är dags att boka.

 

Hur ser dagarna ut?

Det är som sagt helt beroende på ridskola men en variant kan se ut så här:

Man kommer till platsen för lägret och får sitt rum. När alla har anlänt blir det dags att träffa alla och kanske även ta en liten fika tillsammans. Regler gås igenom och man får veta hur dagarna kommer att se ut. I en del fall har man lektionsridning på förmiddagarna. Det kan vara både hoppning och dressyr samt uteritter på eftermiddagen. Mot slultet av veckan kan det hända att det blir en långritt där man får äta ute i det gröna medans hästarna får vila en liten stund från bett och sadel och bjuds på välförtjänt hö. 

 

 

Spännande avslut!

På vissa läger har man möjlighet att rida upp för ett ridborgarmärke. Något som kan vara både kul och lite pirrigt. Men höjdpunkten brukar ändå vara någon typ av tävling som avslutar lägret där vänner och familj kan få se hur mycket ryttarna har lärt sig under veckan. Så det är bara att börja leta efter drömlägret. Sök exempelvis på ridskola i Stockholm och välj den som har precis det som önskas av en härlig vecka på hästryggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.