På Odenplan hittar man akuttandvård när man behöver det

27 april 2022 Lily Hansen

editorial

Akuttandvård är ett viktigt komplement till den vanliga tandvården. Om man skulle råka ut för en skada akut och bryta ett ben så vet alla att man vänder sig till en jourcentral. Skulle man däremot slå ut tänder kanske man inte tänker på att det finns en motsvarighet hos tandläkarväsendet. Hos tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar kan du få mer information.

Det är inte bara utslagna tänder som ryms inom akuttandvård på Odenplan. Även den som har tandvärk som inte ger sig är välkommen. Tandvärk kan bero på många olika saker som inflammationer eller ett hål som behöver lagas akut. En inflammerad tand är väldigt plågsamt att gå runt med. Dessutom kan inflammationen sprida sig om man inte gör något åt den ganska omgående.

 

Akuttandvård odenplan

 

Tandvärk och utslagna tänder fixar akuttandläkaren

Att laga tänder som har problem hos en ny tandläkare kan vara stressande för en del. Risken är att man drar sig för att i stället kontakta en akuttandläkare för att göra något åt problemet. Är man orolig så är det bättre att berätta det direkt för tandläkaren så denne kan hjälpa till att lugna dig som patient. Idag är de flesta tandläkarna väl vana vid att det kommer patienter med tandvårdsrädsla som de vet hur de ska hantera.

Har man slagit ut tänder är det viktigt att förvara dem rätt innan man kommer till tandläkaren. Ett av de bästa ställena att förvara utslagna tänder är faktiskt munnen, under tungan. Många kanske tror att ett glas vatten är bra, men det är faktiskt mycket sämre. 

Alternativ förvaring är ett glas mjölk eller ett glas med koksaltlösning. En form av koksaltlösning som faktiskt är bra är linsvätska. Det är också viktigt att veta att man inte ska röra tandroten på en utslagen tand. Ska man skölja av tanden så var noga med att undvika att hålla i tandroten. 

Fler nyheter