single-image

Ordning gör livet lätthanterligt

Ni vet den där egenskapen om att kunna ”hålla många bollar i luften”. Man får väl säga att den gångna våren verkligen för många av oss verkligen har handlat om detta. När framtiden plötsligt går från trygg till oviss så lär man sig snabbt att börja hantera situationen – eller känna hur den glider en ur händerna. 
Stress leder nämligen lätt till att vi fattar dåliga beslut och då kan det plötsligt gå hur som helst.

Därför har också den gångna tiden varit ett kall till att börja organisera sitt liv. Eftersom många av oss har har blivit permitterade, eller till och med av med jobbet, så har det samtidigt varit ett ypperligt tillfälle att skaffa sig en blick över tillvaron.

Vill du ta detta till en verkligt pragmatisk nivå så tar du fram penna och papper och skriver ned dina tankar. 
Vilken oro bär du på? Vad vill du få ut av framtiden och ditt liv?

Skriv ned allt detta så att du får ut det ur huvudet.
För annars är det lätt att samma tankar bara snurrar runt därinne, utan att det hela utmynnar i något konstruktivt.

Trivs du kanske inte i ditt hem? Kanske ska du då flytta.
Eller så trivs du men det finns saker som måste göras. Skriv då ned detta och sätt en prioriteringsordning med allt från rörinspektion till att bara få in mer växter i huset.

På så sätt skaffar du dig en handlingsplan som för dig framåt.
För utan planer så blir vi människor lätt rastlösa och vilsna. Vi behöver meningsfulla projekt som driver oss framåt här i livet. Det är det som gör att vi känner att vi har en plats i tillvaron. Annars är det lätt att vi bara flyter omkring och plötsligt har det gått tio år utan att något egentligen har hänt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.