single-image

Olika typer av kläder för Mc-förare på marknaden

Klädsel för motorcykelförare kallas för motorcykelställ och brukar delas in i flera kategorier. När man körde Mc använde man förr oftast ett skinnställ. Åtminstone var det vanligt ända fram till 1990-talet då textilierna utvecklades och fick en mer framträdande roll. På sjuttio- och åttiotalet var det däremot skinnställen som stod högst i kurs och i vissa fall är det fortfarande så. Ett skinnställ är ett skinnställ resonerar många medan andra är av en helt annan uppfattning. Dock finns det många varianter av de olika alternativen. Det kan vara bra att ta en titt på motobikers.se för att se vilka Mc-Kläder som finns på marknaden.

 

Skinnklädsel

När man tittar på skinnklädsel kan det variera mycket i kvalité från skinn till skinn. Det vanligaste materialet som används till skinn nuförtiden är nötskinn. Men andra spännande och kanske mer exotiska skinn kommer från känguru och get. Eftersom strukturen av fibrerna på de olika djurhudarna är olika, beroende på vilket djur det suttit på, påverkas även skyddseffekten på det färdiga skinnstället. Tjockleken på skinnet i ett nötskinn ligger vanligtvis mellan 1,1-1,2 mm. För högsta möjliga komfort på Mc:n använder man ofta ett mjukare skinn vid lederna liksom på knän, armbågar, vid ljumskar och i grenen. 

 

 

Gore Tex-material

Gore Tex är ett allvädersmaterial som är här för att stanna. Hemligheten bakom de fantastiska egenskaperna är att det extremt tunna materialet innehar mikroskopiskt små porer. De är inte större än en 20-tusendel av en vattendroppe. Detta i sin tur innebär att inga vattendroppar tränger igenom tyget. Porerna i sig är däremot sjuhundra gånger större än en vattenmolekyl. Det betyder att de andas optimalt. Det finns över 1,4 miljarder porer på en enda liten kvadratcentimeter. Trots sin fantastiska förmåga att andras ger det även ett otroligt bra skydd mot vind, vilket är idealiskt för Mc-åkaren. En produkt som överträffar sig själv. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.