Möt årstidens växlingar leende med din favoritkeps på knoppen

09 augusti 2021 Mikael Barani

Det sägs att det kommer att komma ytterligare en dos värme, minst, innan sommaren börjar övergå till höst. Det är med andra ord ännu inte dags att ta sin keps och hänga den på kroken för säsongen. Ja, kepsen kan ju för övrigt vara bra att ha även under hösten – solen slutar trots allt inte skina bara för att sommaren råkar vara över.

Skapa sommarvärme inombords, året om

Dock så är det fortfarande just det – sommar. Även om det kanske regnar som om det vore någon sorts apokalyps på sina håll. Allting är, som bekant, temporärt och efter regn kommer solsken kommer kanske en skvätt snö.
Lär man sig att gilla de årstidsväxlingar som vi har i Sverige kan livet här i vår del av världen sannerligen bli helt fantastiskt. Skillnaderna i landskapet innebär också skillnader i möjligheter.
Om man däremot hela året längtar efter att kunna hänga på stranden och solbada – ja då blir det trist.

Tar man istället den där smäcken på sig oavsett vilket väder som råder ute, och gör det med ett leende, då kan livet bli ett äventyr.
För skogen och markerna väntar på att utforskas och upptäckas. Det finns så otroligt mycket att göra därute för den som känner sig manad. Bara den enkla njutningen i att tända en eld i skogen och njuta av en kopp varmt kaffe kan vara något minnesvärt och magiskt.

Det handlar som sagt bara om att anpassa sig efter rådande omständigheter och ta tillfället i akt att utforska de variationer som vårt avlånga land bjuder på. 
För den som inte låter sig hindras av vädrets växlingar finns det så otroligt mycket att njuta av därute.
Detta är något som såklart är speciellt värdefullt i de tider som vi lever i idag – när allt tenderar att vara mer restriktivt och begränsat.

Fler nyheter