Länken mellan slitna jeans och ett förbättrat självförtroende

15 november 2019 Lily Hansen
Länken mellan slitna jeans och ett förbättrat självförtroende

Logiken säger ju att när byxorna går sönder, då är det verkligen dags att slänga bort och köpa nytt. Så hur kommer det sig då att så många är beredda att betala dyra pengar för byxor som redan är trasiga? Så kallade ‘Ripped Jeans’, med håliga knän och slitningar, och brallor som ser ut som om de har fungerat som tuggleksak för en tigerbebis har sålts i årtionden till gedigna kunder.

 

Att betala för trasiga plagg

Ett konstigt påfund tycker kanske äldre generationer, och det var väl eventuellt därför man inte fick ha på sig sina moderiktiga slitna jeans när man skulle på middag hos mormor, men modevärlden tycks ständigt komma på nya anledningar till varför man skulle vilja lägga sina pengar på kläder som redan ser använda ut, och detta gäller både för män och kvinnor. Frågan är ju dock varför denna typ av plagg är så pass populära, och varför populariteten aldrig riktigt tycks avta?

 

Förbättrat självförtroende med slitna jeans?

Det kan kanske vara så att de slitna jeansen får en att känna sig lite extra tuff och härdad – som någon som har varit med i matchen och som är cool nog att gå runt med ett hål på knäna, och kanske gör det så att man automatiskt känner sig lite säkrare i sig själv? Som modebutiken 2Trendy poängterar så är det något med så kallade ripped jeans som kan göra en person mer attraktiv i andra människors ögon, något som antagligen hänger ihop med den välkända “Bad Boy”-looken och dess kvinnliga motsvarighet. Det ser lite farligt och vågat ut, och det är något som mänskligheten är känd för att ha svårt att motstå. Höjer slitna jeans självförtroendet? Vem vet, men det går inte att förneka att det är en modedetalj som tycks vara här för att stanna. 

Fler nyheter