single-image

“iLoq” slår Apple på fingrarna 

År 2001 släppte teknikföretaget Apple musikspelaren iPod till marknaden för första gången. Det var bara början på Steve Jobs och Apples “i-produkter”. Den kommande storsuccén iPhone presenterade Jobs på en storslagen Apple-mässa år 2007 och tre år senare följde releasen av samma företags nästkommande produkt: iPaden. När man därför hör produktnamnet “iLoq” kanske tankarna direkt riktas mot Apple och man undrar vad det kan vara för ny teknikpryl de har släppt den här gången. Men faktum är att även om iLoq är så enkelt, modernt och smart att det skulle kunna vara en Apple-produkt så har företaget  Jobs grundade ingenting med iLoq att göra.  

 

Är du en slarver? 

Vad är då iLoq för någonting undrar du säkerligen, och nu ska din nyfiken stillas. Men först ska du få föreställa dig följande scenario. Låt säga att du förlägger saker och ting ibland. Du kanske till och med är lite slarvig. Du glömmer saker, du tappar dem och du blir av med dem. Nycklar är inget undantag. Självklart upptäcker du att du har tappat hela nyckelknippan när du står utanför hemmet och bara vill in och slänga dig i soffan. Det är nycklarna till bostaden, till jobbet, förrådet och till grannen vars blommor du vattnar medan hen är bortrest. 

 

Undvik låsbyten 

Det där kommer bli en dyr historia med mängder av låsbyten. Oerhört förargligt. Men här kommer iLoq in i bilden. Med iLoq får du ett digitalt låssystem där en borttappad nyckel enkelt kan övervakas, kontrolleras, spärras och bytas ut. Inga fler låsbyten krävs när du återigen tappat det du inte får tappa. Idag är iLoq är så säkert att man borde ha Iloq i kumla för att fångvaktarna på Kumlaanstalten inte ska råka tappa bort en nyckel till de intagna. Apple revolutionerade mycket på teknikmarkanden – men nu har de verkligen fått konkurrens inom “i-produkterna”.  

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.