I Tyresö finns däckhotell som erbjuder trygg förvaring med optimala förhållanden för däcken

01 september 2021 Cecilia Olsson

Att montera däck som är i gott skick på sin bil är något som borde vara en självklarhet, men hur får man sina däck att hålla så länge som möjligt? Först och främst så har det mycket att göra med körstilen, onödigt kraftiga inbromsningar samt ouppmärksamhet som leder till att man ständigt kör på trottoarkanter, håligheter i vägen och dylikt gör att däcken slits snabbare. Även dåligt lufttryck och felaktig hjulinställning har negativ inverkan på däcken. Något som dock många inte tänker på är att förvaringen av däcken också har stor påverkan. 

Hållbarhet och förvaring går hand i hand

I Sverige växlar vi mellan sommardäck och vinterdäck, vilket innebär att de däck som inte passar säsongen behöver en bra plats där de kan förvaras. Det är dock inte alla som är medvetna om att bland annat temperaturen i utrymmet där däcken förvaras har en väldigt stor inverkan på deras livslängd. Det innebär att en yta på tomten dit solljus når eller bredvid värmepannan i källaren inte är en speciellt bra plats att förvara sina däck på om man vill att de ska hålla länge. 

Det som är så dåligt med de ovanstående platserna är att värmen påverkar däckets gummiblandning som kan börja torka och däcket blir då hårdare. Det kan i sin tur leda till att det bildas sprickor på däcket plus att torra och hårda däck har sämre köregenskaper. Vill man förvara sina däck på bästa sätt så bör man göra det i ett utrymme som har en temperatur på under +15 grader. Ett mörkt utrymme utan solljus är också bra eftersom solljuset försämrar däckets slitstyrka.

Ett däckhotell är en mycket smidig lösning

Ett däckhotell erbjuder den enklaste och säkraste lösningen för däckförvaring. Är man i behov av däckhotell i Tyresö så kan man kontakta Däck & Maskin Tyresö AB. I deras fräscha däckhotell förvarar de däck under optimala förhållanden. 

Fler nyheter