single-image

Hitta rätt däck i Göteborg

När det kommer till just ett fordon, är det en väldigt komplicerad sak, där det ofta krävs att man lämnar in det. Men inte alltid, som till exempel att hålla koll på dina däck. Det kan och bör du göra själv. I alla fall till viss del, för de svårare sakerna bör överlämnas till en däckverkstad som vet vad de gör. 

 

Luft in och luft ut

Har du koll på lufttrycket i din bil? Det är något du bör ha. Kolla gärna helst någon gång i månaden, för det händer lättare än du tror att luften åker ut. Det kan tex räcka att du kör på en för hög trottoarkant så kan lite luft åka ut. Även att man packar bilen väldigt tungt kan påverka lufttrycket, så ska ni köra tungt bör däcken kollas med jämna mellanrum under resan.

Att det är rätt med luften är viktigt, av många anledningar. Med för lite luft blir körningen inte lika säker, till exempel blir bromssträckan längre, bilen kan vara segare att styra och den drar mer i bensin. 

 

Att tänka på när du skaffar nya däck

Det är faktiskt en hel del du bör ha koll på. Vad för typ av däck är du ute efter? Vad vill du att däcken ska kosta? Letar du åretruntdäck eller vill du ha däck per säsong? En verkstad som jobbar med däck göteborg kan hjälpa dig med det, för de kan beställa hem däcken till dig och hjälpa dig med vad som passar din bil. Det är aldrig fel att ringa runt till olika verkstäder för att få en prisuppgift samt vilka olika märken just den firman tar hem. 

Att tänka på är att däck är en hållbarhetsfråga, då de innehåller gummi. Du bör inte betala fullpris för däck som är nya men som har legat i över ett år. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.