single-image

Hitta batterier på www.batterionline.se

En hörapparat är ett genialiskt hjälpmedel som underlättar och höjer livskvaliteten för alla med försämrad hörsel. Alla hörapparater behöver dock batterier för att fungera och vissa av dem drivs med uppladdningsbara batterier medan andra har engångsbatterier. Hur ofta man behöver byta batteri beror på batteriets storlek, hörapparatens effekt och hur mycket man använder hörapparaten. 

Vissa hörapparater behöver ett nytt batteri var tredje till var femte dag, medan andra klarar sig med samma batteri i hela tre veckor. Batterier till hörapparater finns i flera olika storlekar och det kan vara svårt att veta vilket batteri man ska köpa, särskilt om man ska beställa på nätet. Därför kan det vara bra att alltid spara förpackningen, för på den står numret på batteriet, men det finns även en färgkod som kan vara lättare att komma ihåg. 

 

Så ska batterierna förvaras 

Så länge man inte tar bort skyddsplasten från batterierna laddas de inte ur, och ska man inte genast byta batterierna är det bäst att de får vara kvar i sin förpackning. Det många inte vet är att batterier som inte används ska förvaras torrt i vanlig rumstemperatur och inte i kylskåpet. 

Batterier som har tagit slut ska också plockas ur hörapparaten så fort som möjligt ifall att de skulle läcka batterisyra. Detsamma gäller om man inte ska använda sin hörapparat på ett tag. Gamla uttjänta batterier ska aldrig slängas i soporna utan lämnas till återvinningen eller till en elektronikbutik. 

 

 

Ofta billigare att handla batterier på nätet

Idag är det många som handlar batterier till hörapparaten online på exempelvis www.batterionline.se. Detta eftersom priserna oftast är bättre på nätet och utbudet också större. Det finns batterier för alla olika typer och märken av hörapparater och även olika batteritillverkare. Det finns även olika storlekar på batteriförpackningarna med allt från 4-pack till 160-pack, så man hittar vad man behöver. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.