Handskar som håller

07 oktober 2019 jonas olsson
Handskar som håller

Ett par handskar i riktigt bra kvalitet kommer man nog aldrig ångra att man lagt pengar på, trots att man kanske var tvungen att lägga en hel del slantar på dem. För är de i god kvalitet kan man ha nytta av dem under en lång, lång tid då de faktiskt kommer att hålla. Framförallt här i vårt kalla klimat är det en bra investering. Att bli kall om händerna en snöig vinterdag är inte kul. Många vill till och med gärna dra på handskarna redan när löven börjar gulna och hösten gör sitt intrång.

 

Handskar i skinn

Handskar som kanske håller extra länge, om man tar väl hand om den, är ett par tillverkade i skinn. De är inte bara hållbara och tåliga, de är även snygga. Ett par skinnhandskar går aldrig ur modet. Samtidigt kan de ha olika utseende och uttryck så att alla kan hitta sig ett par att trivas i och älska för en lång tid framöver. Sedan finns det ju även tillfällen när man inte i första hand vill ha ett par handskar på sig för att hålla värmen och vara snygg, utan för att man behöver det för att skydda sina händer.

 

 

Ända från antiken

Från början användes inte handskar för att värma händerna, utan de hade andra användningsområden. De var bland annat en del av krigsmunderingen redan under antiken. Långt senare blev aftonhandskar vanligt. De är dem i längre modell som går upp till armbågarna och som man hör på namnet användes de just till aftonklädsel. Att använda handskar var under lång tid ett sätt att visa att man tillhörde en högre rang. Till exempel användes de under finare middagar, även under årets varmare årstid som sommaren, för som sagt var det inte den värmande effekten man hade dem till då. Vår tids användningsområde känns i jämförelse ganska förnuftigt.

Fler nyheter