Från vinterns kryddiga dofter till sommarens fräscha dofter

19 januari 2020 Desirée Wahlhed
Från vinterns kryddiga dofter till sommarens fräscha dofter

Oavsett om man vill kalla den rådande årstiden för höst eller vinter, så börjar den sakta men säkert gå mot sitt slut. På flera håll och kanter har snön med all säkerhet hälsat på, medan den har varit oerhört saknad på andra platser. I hushållen har dofterna av kanel, saffran, tända ljus och julmat varit mer än välkomna. Men precis som den kyliga årstiden så går även dessa kryddiga dofter mot sitt slut, för att traditionsenligt återkomma nästa vinter.

 

I hemmet såväl som i butikerna ersätts allt som har med vintern och jul att göra med sommar och midsommarfirande, för att inte glömma påsken däremellan. På parfymhyllorna i kosmetika- och skönhetsbutiker byts de tyngre kryddiga dofterna ut mot fräscha dofter av frukt och flora.

Börjar din sommarparfym ta slut? Eller är det kanske så att du saknar en helt och hållet? Varför inte passa på att hitta din signaturdoft i sådana fall! Sephora.se har ett brett parfymsortiment för både kvinnor och män, det finns dofter för alla. Oavsett om du är en modig, stark, elegant, romantisk, chic eller en kvinna med tuff attityd – och oavsett om du är en modern, framgångsrik, klassisk, driven, intensiv eller en man med mystiska kontraster så kommer du kunna hitta just DIN doft!

 

Nu till sommaren, när träden blir gröna och blommorna slår ut, kan du matcha med parfymer med fruktiga dofter av exempelvis citrus, bergamott och svartvinbär eller varför inte med blommiga dofter av lavendel, ros och apelsinblomma. Skäm bort dig själv och unna dig lite sommarlyx med nya fräscha parfymer – tänk på att parfymer, precis som smink, har ett bäst före-datum och att öppnade parfymer därmed kan bli gamla och få försämrad doft.

 

Vem vet? Sephora.se har kanske en parfym som du länge velat testa men aldrig hittat och kanske är det också den som blir din nya signaturdoft!

Fler nyheter