Finns det företag som jobbar med protektik i Stockholm?

22 november 2022 Staffan Ehrlin

Finns det företag som jobbar med protektik i Stockholm?

Att tappa tänder eller skada tänderna så pass illa att man måste dra bort dem är inget som mandirekt längtar efter att råka ut för. Som tur är finns det nuförtiden så pass bra tandproteser så att de på ett naturligt sätt blir en del av din mun. Det finns till och med företag som specialiserat sig på avtagbar protektik i Stockholm.

I denna artikel kommer vi att titta närmare på de olika typerna av proteser som finns tillgängliga för patienter. Vi börjar med helproteser, som är det mest vanliga alternativet. Ett annat populärt alternativ är delproteser vilka sitter fast på två kronor. Flexibla proteser i plast utan metallklammer är ett annat alternativ som växer i popularitet. Slutligen är skelettproteser av titan eller koboltkrom de mest hållbara och ger ett bra estetiskt resultat.

Helproteser är falska tänder som ersätter alla dina naturliga tänder och hålls på plats med hjälp av sug. De består vanligen av akryltänder som fästs på en fast bas av en rosa färgad plast som efterliknar tandköttsvävnad.

Delproteser av akryl med metallspännen är en annan typ av proteser. Tänderna hålls på plats med hjälp av metallspännen som fästs på de befintliga tänderna. Även om dessa proteser ser bra ut kan de vara obekväma och kan kräva frekventa justeringar med tiden.

protetik stockholm

Söker du något hållbart

Om du vill ha något mer hållbart kan du överväga en skelleed tandprotes. De är tillverkade av titan eller koboltkrom och ger ett bra estetiskt resultat. Även om skenproteser kan vara dyra är de mycket mer hållbara och håller längre än traditionella akrylproteser

Slutligen är den mest populära typen av flexibla proteser gjorda av akryl utan metallspännen. Denna denna typ av proteser ökar i popularitet eftersom de är bekväma och ser naturliga ut. Även om dessa proteser inte håller lika länge som traditionella hel- eller delproteser i akryl är de mycket billigare och kan bytas ut vid behov

Prata med din tandläkare om vilket alternativ som är bäst för dig.

Fler nyheter