Fillers med flera användningsområden

04 februari 2020 Cecilia Olsson
Fillers med flera användningsområden

Ålderstecken är något de allra flesta märker av förr eller senare. Vissa tidigare än andra och somliga väldigt mycket mer än andra. Alla har olika anlag för att utveckla ålderstecken. Det finns de som får grått hår när de är 20 och har tydliga rynkor i tidiga 30-åren, medans andra får sitt första gråa hårstrå vid 60 och inte har mer än några kråksparkar när pensionsåldern närmar sig. Har man fått ålderstecken som man inte överhuvudtaget trivs md att ha så finns det behandlingar som kan göra huden slätare och fylligare igen. 
 
 
Fillers är något man kan använda föra att återställa volym i ansiktet samt minimera fina linjer och rynkor. Man kan även använda fillers för att forma och förstora läpparna. Juvéderm är en slags hudfiller som innehåller fuktgivande hyaluronsyra. Hyaluronsyra finns naturligt i huden och gör den elastisk och spänstig. När man blir äldre minskar halten av hyaluronsyra i huden vilket leder till att rynkor uppstår. Med regelbunden behandling med filler kan man minska och förebygga rynkor i ansiktet. Förutom hyaluronsyra innehåller även Juvéderm ett snabbverkande bedövningsmedel för att minimera obehaget vid behandling. Behandlingen i sig tar ca 15-30 minuter och man ser resultatet på en gång. Det är inte helt ovanligt att det uppstår viss svullnad och kanske även blåmärken men det är fullt normalt efter en filler behandling och det försvinner vanligtvis efter bara några dagar. 
 
Juvéderm finns i flera olika sammansättningar som passar för olika behandlingar, allt från fina linjer, medeldjupa rynkor och läppkontur till djupa rynkor och återställande av volymen i ansiktet. En klinik som erbjuder fillers i Stockholm är Proforma Clinic. De använder sig av Juvéderm hudfiller och erbjuder även andra behandlingar i form av medicinsk hudvård, plastikkirurgi och ögonkirurgi. Samtlig personal på Proforma Clinic är legitimerad och specialistutbildad inom sina respektive områden.

Fler nyheter