Få bättre syn och en snyggare look genom besök hos optiker i Södertälje

09 juni 2021 Cecilia Olsson

Ett par glasögon kan vara en riktigt snygg ”accessoar” som förstärker stilen och kan göra en look extra enhetlig. Det kan vara riktigt roligt att inkorporera glasögonen när det är dags att välja dagens outfit, men det krävs då att man har några olika glasögonbågar att välja mellan. Det finns några knep man kan tänka på då det är dags att välja glasögon som handlar om både utseende och komfort, två viktiga grundstenar i ett bra glasögonköp. 

Glasögon kan hjälpa till att balansera ansiktet

När man ska välja ett par nya glasögon så är det klokt att tänka på vilken ansiktsform man har. Ofta passar det bäst att välja ett par glasögon som står i kontrast till den form man har, till exempel så kan det vara snyggt med ett par kantiga bågar på den som har ett runt ansikte och den som har skarpa linjer kan mjuka upp med runda glasögon. Det handlar även om att skapa en snygg balans genom att inte välja för små eller stora bågar. 

Har man till exempel en bred käke och smal panna så bör man välja bågar som har samma bredd eller är bredare än käken för att balansera ansiktet.

Hur ska ett par glasögon sitta?

För att man ska kunna trivas med sina glasögon så handlar det såklart inte bara om att de ska se bra ut, de ska även sitta skönt på huvudet. När man väljer glasögon bör man därför tänka på att bågens överkant inte bör vara högre än ögonbrynen och nederkanten bör inte ligga mot kinderna, eftersom det kan göra att glasögonen rör på sig mycket då man pratar eller skrattar. Storleken bör vara i proportion med ansiktet och känn efter så att bryggans utformning och placering känns bra.

Det allra enklaste kan dock vara att besöka experter som kan hjälpa till med val av glasögon. Direkt Optik är en optiker i Södertälje som kan se till att man går därifrån med passande bågar och rätt glas för en snygg look samt bra syn.

Fler nyheter