single-image

Ett liv fyllt med akvariets färger

Just nu har många av oss fått möjligheten att fördjupa oss lite extra i saker som vi är intresserade av. Det är helt enkelt så man får se på det som händer just nu. När den pågående pandemin gör att flera av oss är hemmavarande så kan man antingen jämra sig åt det (speciellt om man är sjuk förstås) eller börja se möjligheterna i denna tillvaro.

Kanske är det nu som du äntligen börjar formulera vilket liv som du faktiskt vill leva. När vardagen inte längre rullar på som vanligt finns utrymmet för nya tankar att ta plats. Eller kanske är det rättare sagt gamla tankar som får nytt liv. 
Nu finns chansen till att fördjupa sig och fundera över vad som faktiskt betyder något för en. Var är det som är viktigt i just ditt liv?

Kanske har du redan intressen som du vill fortsätta att fördjupa dig inom. Det kan faktiskt vara vad som helst. Det viktigaste är att det känns meningsfullt för just dig. För det är meningsfullhet som skänker mening åt våra liv, föga överraskande. 

Det är dock lätt tänkt att ”meningsfullt” är synonymt med att man ska prestera. Istället kan det vara något så till synes enkelt som att ta hand om sina akvariefiskar. För vissa är det fullt meningsfullt att beställa hem tillbehör från https://www.crtzoo.se/akvaristik/akvarietillbehor och sedan se till att ha ett så fint akvarium som möjligt.
Det ligger något nästan meditativt i det hela. Som att putsa till ett bonsai-träd.

Fråga alltså dig själv vad som känd meningsfullt i just ditt liv. Vad är det som du gör som du vill fördjupa dig i, veta och lära dig mer av. Låt sedan inte de där tankarna som säger ”Det där är ju bara lek!” vara dem som du lyssnar mest på. Eller så gör du det och inser att lek är en viktig del av livet – även när man är vuxen.