single-image

Bra munhälsa med hjälp av tandläkare i Järfälla

Vi är alla ute efter att ha så bra tänder som möjligt. Helst av allt vill man slippa besöket med borren i munnen igen. Det verkar som att oavsett hur bra tänderna än sköts lyckas karies hitta en. Ska man testa på något nytt? 

Det finns flera anledningar till att munnen kan få problem. Det har inte bara att göra med hur man sköter den samt kosten. Tar man mediciner kan detta vara något som påverkar tänderna. Man kan inte alltid välja bort sina mediciner heller. Har man dessa problem är det viktigt att man pratar om det med sin tandläkare. 

 

Olika behandlingar 

En sak som är säker, ingen mun är den andra lik. Det finns flertalet olika behandlingar för olika problem. Tandläkaren kommer gå igenom allt innan något görs. Många känner sig nervösa inför att laga hål på grund av smärtan. Innan man sätter borren i tanden får man bedövning. Bedövningen behövs inte för alla, valet är helt fritt. Vill man testa utan kan man alltid sätta in om det börjar göra för ont. 

Även behandlingar för snarkningar, snett bett och rotfyllningar är sådant som tandkliniker gör. Hos tandläkare Järfälla hittar du en del olika behandlingar. Behöver du något som inte står med på listan kan du ta kontakt med dem så löser de säkert det. 

 

 

Smärtfri mun

I ren rutin går man morgon och kväll och borstar sina tänder. En del har stor koll på hur länge, andra väljer att ta tiden. 3 minuter både uppe och nere, det är en passande tid. De årliga besöken hos tandläkaren gör att tänderna håller sig i bra skick. Vid minsta antydan till något tas det direkt hand om. 

Det är kostnadsfritt upp till året man fyller 23 år. Efter det får man betala själv. Man kan då ha rätt till ett tandvårdsstöd.

Leave a Comment

Your email address will not be published.