Begravningsbyrå i Malmö som välkomnar alla

10 september 2020 Cecilia Olsson

När en betydelsefull person dör väntar ofta en lång tid med sorg och bearbetning. Som nära anhörig innebär det även att det behövs ordnas med praktiska saker såsom begravning, transport av kroppen, bouppteckning och så vidare. Med hjälp av en bra begravningsbyrå finns hjälp att få för att underlätta i den svåra tiden efter ett dödsfall. 

Ta reda på om det finns önskemål

Begravningar ser olika ut både beroende på religion men även för att målet ofta är att de ska känna personliga och på ett eller annat sätt representera den som avlidit. Om det finns önskemål från den döde, till exempel genom att han eller hon berättat för en närstående eller skrivit ner vad som önskas till begravningen, så bör de önskemålen försöka efterlevas så långt det går.

En personlig begravning är ofta uppskattad

Finns inga önskemål så kan det vara bra att tillsammans som nära anhöriga till den avlidne personen komma fram till hur begravningsceremonin ska se ut. För att göra det personligt kan till exempel en låt som den döde haft som favorit spelas under ceremonin och det kan dekoreras med blommor som han eller hon tyckte om. Ofta går det att tillsammans komma fram till sådant som den avlidne förmodligen hade uppskattat.

Vilka får närvara vid begravningen

Det bör även tas beslut om begravningen ska vara öppen eller om den ska ske med endast närmast sörjande närvarande. Detta kan skrivas med i en dödsannons för att även de som inte är närmast anhöriga ska få veta vad som gäller. 

Med hjälp blir det lättare

Med hjälp av en begravningsbyrå går det som sagt att underlätta planeringen en hel del. Davidshalls Begravningsbyrå i Malmö möter alltid kunder med förståelse och de välkomnar alla religioner, traditioner och budgetar. Med lång erfarenhet vet de vad som krävs för att göra planeringsprocessen så enkel som möjligt samtidigt som det blir ett vackert farväl av den avlidne. 

Fler nyheter