Badrumsrenovering med naturen i fokus

04 februari 2020 Cecilia Olsson
Badrumsrenovering med naturen i fokus

Det kan finnas flera anledningar till att man beslutar sig för att renovera badrummet. Det kan vara så illa att man råkat ut för en vattenskada och behöver renovera hela badrummet för att det vara möjligt att fortsätta använda det. Det kan även bero på att man helt enkelt känner för en uppdatering och vill fräscha upp badrummet lite. Det är inte bra att använda sig av ett fuktskadat badrum då det leder till mögel som i sin tur är skadligt för hälsan. Därför ska man alltid åtgärda en fuktskada så fort som möjligt efter att man har upptäckt den. Vill man bara fräscha till badrummet utan att det egentligen inte är något fel så är inte tiden avgörande, men det är ju en fördel att jobbet blir färdigt snabbt när man väl satt igång med en renovering för att man åter igen kunna använda badrummet.

Vill man förnya sig så är den stora badrumstrenden år 2020 att det ska vara en plats där naturen sätter tonen. Detta är något som även gäller resten av bostaden, under år 2020 är trenden att hemmet ska vara andningshål. Man ser det både i färgsättning och materialval, där det finns en önskan att vara ett med naturen. Färgerna som trender är brunt, beige och vitt tillsammans med creme, ljusa gula toner och självklart alla nyanser av grönt. Årets färg är en lugn blå nyans som för tankarna till en molnfri natthimmel eller ett oändligt hav.

Har man bestämt sig för en badrumsrenovering, oberoende av orsak, bör man alltid anlita proffs för att genomföra den. Renovering av våtrum kräver betydligt mer kunskap än att till exempel måla om en vägg i vardagsrummet. Är man i behov av badrumsrenovering i Karstad så kan man kontakta Kakel Värmland. Kakel Värmland är experter på plattsättning, kakel och klinker men löser även behov som innefattar natursten och kan erbjuda golvspackling, byggnation samt renovering.

Fler nyheter