Näsplastik för en vacker och välfungerande näsa

14 april 2020 Cecilia Olsson
Näsplastik för en vacker och välfungerande näsa

Det kan finnas flera grunder till att man vill genomföra en näsplastik. Till exempel så kan man ha varit missnöjd med sin näsa ända sedan barnsben, eller så har man kanske råkat ut för en olycka som har vanställt näsan. Förutom det estetiska så kan människor ha behov av att genomföra näsplastik för att förbättra luftflödet genom näsan. En näsplastik kan alltså göra näsan större, mindre, rakare eller mer funktionsduglig, allt efter patientens behov och önskemål. 

Om man har bestämt sig för att genomföra en näsplastik bör man söka sig till en serös klinik som har stor kunskap och lång erfarenhet. Det är också viktigt att sitta ner tillsammans med kirurgen inför operationen och diskutera vad man har för behov och vad man vill ha gjort så att det är tydligt vilket resultat som önskas efter ingreppet. Man kan såklart aldrig vara helt säker på slutresultatet eftersom alla läker olika och man har dessutom olika förutsättningar, men går man till en duktig kirurg kan han eller hon utifrån förutsättningarna möjliggöra att resultatet blir så bra som möjligt. En operation kan genomföras inifrån näsan vilket inte ger några synliga ärr, vid en mer omfattande operation måste dock näsan öppnas och man får ett diskret ärr mellan näsborrarna som försvinner med tiden.

På Astoriakliniken är de specialister på näskirurgi och arbetar alltid för att skapa en välfungerande näsa som passar in på patienten i fråga. Det kan ibland innebära att man i tillägg får göra en hakplastik för att det ska bli ett naturligt resultat och för att proportionerna i ansiktet ska bli rätt. Det är få som vill gå runt och se opererade ut och här kommer Astoriaklinikens motto in “invisible change”, vilket innebär att slutresultatet blir så naturligt att den oinvigde inte noterar att en operation är utförd. Astoriakliniken är en multidiciplinär klinik som bland annat utför näsplastik i Stockholm.

 

 

Fler nyheter