När är den bästa tiden för vuxna att skaffa tandställning?

02 november 2022 Helen Johansson

editorial

Korrigera dina tänder oavsett ålder

Många vuxna har vuxit upp och trott att det bara var barn som kunde få tandställning. Det är dock inte fallet! Faktum är att fler och fler vuxna får tandställning senare i livet för att korrigera tandproblem. Men när är den bästa tiden för vuxna att skaffa tandställning? Fortsätt läsa för att ta reda på det.

image

 

Välj rätt tandställning för dina behov

Det finns egentligen ingen fel tidpunkt för en vuxen att skaffa tandställning. Oavsett om du är i tjugoårsåldern, trettioårsåldern, fyrtioårsåldern eller ännu äldre är det aldrig för sent att förbättra ditt leende. Med det sagt finns det några saker att tänka på när man bestämmer sig för om man ska skaffa tandställning vuxen eller inte.

En sak att tänka på är hur lång tid du är villig att lägga ner på att bära tandställning. Metallbågar behöver vanligtvis bäras i 18 månader till två år, medan klara eller keramiska bågar kan behöva bäras i upp till tre år. Om du letar efter en snabbare lösning kan du överväga Invisalign® tandställning. Behandlingstiden varierar beroende på patienten, men Invisalign® rätar vanligtvis ut tänderna på 12 månader eller mindre.

Om du funderar på att skaffa tandställning som vuxen är det bästa du kan göra att boka in en konsultation med en ortodontist nära dig. Under konsultationen kommer din ortodontist att göra en grundlig utvärdering av din mun och dina tänder och ta fram en behandlingsplan som är skräddarsydd specifikt för dig.

Det finns egentligen ingen ”rätt” tidpunkt för en vuxen att skaffa tandställning – oavsett om du är i tjugoårsåldern eller i sextioårsåldern är det aldrig för sent! Med det sagt finns det några saker du bör tänka på innan du fattar beslutet att skaffa tandställning som vuxen. Kostnad och behandlingstid är båda viktiga faktorer att ta hänsyn till, men det bästa sättet att få veta mer om huruvida tandställning är rätt för dig eller inte är genom att boka in en konsultation med en ortodontist nära dig! Tack för att du läste!

Fler nyheter