single-image

Mobil solcellsladdare för alla tillfällen

Mycket av den digitala tekniken vi använder är bärbar och den är ständigt med oss. Det gör också att vi riskerar att ladda ur batterierna så sakerna inte fungerar. Oavsett om det är ett viktigt jobbmöte eller att titta på en karta när man är ute på vandring. Det är få som i första hand tar med en hederlig papperskarta när man ska ut och gå, utan man förlitar sig på mobilen.

Även på sjön blir det alltmer digitalt med ekolod och sjökort. Det gäller att försäkra sig att saker och ting verkligen fungerar när man ska använda dem. Andra tillfällen är om man är vid en sommarstuga där det kanske inte finns strömförsörjning på det sätt man är van vid. Då skaffar man något sätt att ladda på, eller åker iväg och laddar upp enheterna några gånger i veckan.

En lösning kan vara att skaffa en powerbank som reserv. Det kan bli problem att ladda upp flera enheter efter varandra då powerbanken tar slut när man laddat en enhet med den. När powerbanken är tom får man ladda upp den på nytt vilket tar tid. Ett bra tips som komplement till powerbank är att investera i mobila solceller.

Bärbara solceller

Det finns allt från kompakta och ganska smidiga solcellsladdare till större enheter som är portabla. När det gäller solcellsladdare mobil är många av dem bärbara, till exempel kan vandrare ha en ryggsäck med solcellerna på. Då kan man enkelt sätta mobilen på laddning när man går och alltid ha fullt batteri när man behöver använda den.

Solcellsladdare finns i olika format som påhängbara, hopfällbara eller inbyggda. Vilken form man väljer är dels en smaksak, dels efter det behov man har. Det man ska tänka på är att de bör vara på minst 2.5W för att ladda upp mobiler och övrig utrustning på en rimlig tid.

Leave a Comment

Your email address will not be published.