En stapelleksak tränar bland annat barnets finmotorik

12 april 2022 Cecilia Olsson

editorial

Att stapla klossar och bygga ihop olika konstruktioner är något som på flera sätt kan vara utvecklande för barn i alla åldrar. Väldigt små barn kan lära sig mycket av att bygga med klossar av olika slag och äldre barn (och till och med vuxna) kan ha mycket glädje av att bygga avancerade konstruktioner i exempelvis lego. Det är en rolig aktivitet som det kan ägnas timmar åt och belöningen blir något man skapat alldeles själv. 

Stapelleksaker till väldigt små barn har ofta flera syften

Om man tar byggklossar som exempel så har de såklart sitt huvudsakliga syfte att de ska staplas på varandra för att till exempel bli till ett torn, men ofta kan de lära barnet mer än så. Klossar kan komma i olika färger, med bokstäver eller siffror på sig eller olika geometriska former.

Det gör att barnet samtidigt som det tränar finmotorik och öga-hand-koordination även kan lära sig färger, bokstäver, siffror eller vanliga geometriska former. Med hjälp av klossar med bokstäver kan man till exempel lära barnet att stava sitt namn eller olika ord. Det gör leken både rolig och lärande. 

Leksaker

Stapelleksaker för stora och små

Den som vill införskaffa en stapelleksak till sitt barn kan vända sig till Lekakademin. De har ett brett sortiment av stapelleksaker i alla möjliga färger och former. Det finns allt från tygklossar för de allra minsta barnen till dominobanor för de lite äldre. Man hittar klassiska stapelleksaker som känns igen från väldigt många år tillbaka och även nya leksaker som har lite mer avancerade funktioner.

Leksaker med mer än ett syfte

Lekakademin är en webbshop som fokuserat på att leksaker ska vara både roliga och lärande. Därför tar de endast in leksaker och redskap i sortimentet som på något sätt är utvecklande för barnet att leka med. De är dessutom noga med att leksakerna ska vara hundra procent säkra för barn att leka med. 

Fler nyheter