Att starta en modeblogg

16 februari 2020 patrick pettersson
Att starta en modeblogg

Funderar du på att starta en modeblogg? Det är ett enkelt sätt att kombinera flera passioner i ett: fotografi, skrivande och, självklart, mode. Här kan du få några enkla tips som kan hjälpa dig komma igång med din blogg. Det första du måste bestämma är bloggens generella tema: ska den bara handla om kläder och skor, eller vill du addera personliga funderingar nu och då? Berätta om detta i beskrivningen, så att dina blivande läsare kan få en bra idé om vad de kan förvänta sig av dina sidor.

 

Fyllningen

När introduktionen är klar är det dags att börja blogga. Och då är det viktigaste du kan göra att tänka dig in i dina läsares huvud. Vad skulle du själv finna intressant och börja läsa om? Skriv om just det ämnet. Du kan ta inspiration från andra bloggar som Unirad till exempel, men undvik frestelsen att härma alltför mycket. Var entusiastisk och ärlig. Hitta din egen röst, och gör dig hörd! Du kommer att märka att vissa dagar flödar orden fram som en stormflod, men andra dagar kommer det att vara slut på idéer. Förebygg dessa problem genom att skriva upp dina idéer när de kommer. Eller varför inte skriva hela bloggposter i förväg? På så sätt kan du posta något nytt även när hjärnan inte vill samarbeta.

 

 

Bilder, bilder, bilder

En modeblogg med bara ord är som ett rum där precis allt är vitmålat – visst, det har sin funktion, men blir tråkigt efter några minuter. Särskilt ämnet kläder är ett där bilder talar mycket mer än ord. Så lägg upp bilder på de kläder och stilar du ska berätta om. Och glöm långrandiga ordboksförklaringar om stilarna – det ska vara lättläst och snabbt förstått. På så sätt blir dina läsare hungriga efter mer, och kommer att komma tillbaka gång på gång.

Fler nyheter