single-image

Vilka regler gäller när man ska bygga attefallshus?

Idag ser man att det kommer allt fler attefallshus på marknaden. Man ser att attefallshusen kommer upp på allt fler tomter, om självständig byggnad eller komplementsbostad. Om man redan har ett bostadshus men där ytan känns för snäv och man inte heller vill bygg ut är ett attefallshus perfekt. Det kan inredas med både kök och badrum och kan antingen användas av tonåringen som kanske inte flyttat hemifrån ännu men som ändå vill ha något för sig själv. Ett attefallshus är också perfekt för den som jobbar hemma och vill ha en egen stuga för det. Kanske är man flera som jobbar hemma och ett attefallshus ger den utrymme som man behöver. Har man köpt ett fritidshus som är av det mindre slaget kan attefallshuset också vara perfekt om man är en större familj som åker till lantstället. Ett fritidshus kan från den första mars i år byggas upp till 30 kvadratmeter utan bygglov i vissa fall. Många attefallshus som finns på marknaden är inredda med flera sovrum, sovloft samt kokvrå eller kök samt badrum. Även om 30 kvadratmeter inte låter så stort kan få plats med mycket med rätt planering. 

När man bestämt sig för att uppföra ett attefallshus på tomten ska man också fundera på hur man ska bygga det. Idag finns många attefallshus som färdiga sektioner, som levereras hem till dig. För den normalhändige är det inga problem att bygga ihop det på ganska kort tid. 

 

 

 

 

Det är en del regler som man bör titta igenom innan man påbörjat byggnationen av sitt nya attefallshus. Istället för att leta runt på nätet, där informationen ibland skiljer sig, finns en bra sida som man kan gå in på som heter husbloggaren.se. Här kan man enkelt se vilka attefallshus regler som gäller och få massor med matnyttig information som är bra att ha innan man påbörjar bygget med sitt nya attefallshus. 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.